horizon Drone academy

Έλα στην οικογένεια του ΟΡΙΖΟΝΤΑ
και ξεκίνα την εκπαίδευσή σου Σήμερα!

Σκοπός

Είτε είστε χειριστής drone και πετάτε για διασκέδαση είτε θέλετε να το δείτε πιο σοβαρά και να γίνετε επαγγελματίας χειριστής drone, η εξειδικευμένη εκπαιδευτική μας ομάδα είναι εδώ για να σας βοηθήσει να ανεβάσετε τις πτητικές σας ικανότητες στο επόμενο επίπεδο. Οι νέοι κανονισμοί που εισήχθησαν από την 31/12/2020 μπορεί να φαίνονται λίγο δύσκολο να τους κατανοήσουμε με την πρώτη ματιά, αλλά αυτός είναι ο λόγος που είμαστε εδώ. Παρέχουμε μια σειρά μαθημάτων και σεμιναρίων που επιτρέπουν σε όλους τους χειριστές drone να αξιοποιήσουν στο έπακρο τον εξοπλισμό τους, ανεξάρτητα από τον τύπο πτήσεων που απολαμβάνουν.

Εκπαιδευτικό πακέτο 1
Εκπαιδευτικό πακέτο 2

Η σχολή

Η Σχολή Χειριστών ΣμηΕΑ ‘’ΟΡΙΖΟΝΤΑΣ’’ είναι μια πιστοποιημένη κατά Υ.Π.Α. σχολή, με έδρα την Αθήνα που δημιουργήθηκε από επαγγελματίες στον τομέα των Συστημάτων Μη Επανδρωμένων Αεροσκαφών (ΣμηΕΑ). Ο ‘’ΟΡΙΖΟΝΤΑΣ’’ προσφέρει σύγχρονες υπηρεσίες εκπαίδευσης σε πιστοποιημένη αίθουσα διδασκαλίας (Κ.Ε.ΔΙ.ΒΙ.Μ) με έμπειρους εκπαιδευτές στα ΣμηΕΑ ενώ παρέχεται και η δυνατότητα online εκπαίδευσης. Σκοπός της σχολής είναι η προετοιμασία των υποψήφιων χειριστών ΣμηΕΑ για την απόκτηση των απαραίτητων θεωρητικών γνώσεων δημιουργώντας την κουλτούρα της ασφάλειας πτήσεων. Οι πιστοποιημένοι χειριστές ΣμηΕΑ του ‘’ΟΡΙΖΟΝΤΑ’’ μετά την επιτυχημένη αποφοίτησή τους εξοπλίζονται με δεξιότητες που τους επιτρέπουν να λειτουργούν με ασφάλεια τα ιδιωτικά ή επαγγελματικά UAS τα οποία θα κληθούν να χειριστούν. Ένα πλεονέκτημα της ακαδημίας ΣμηΕΑ του ‘’ΟΡΙΖΟΝΤΑ’’ είναι οτι οι υποψήφιοι χειριστές ΣμηΕΑ μπορούν να αποκτήσουν εμπειρία πάνω σε πιο σύνθετα συστήματα UAVs που παρέχει για το σκοπό της εκπαίδευσης η συνεργαζόμενη εταιρία SAS Technology.

Η ομάδα

- Διευθυντής Ακαδημίας Στόχος μας είναι οι χειριστές ΣμηΕΑ – UAS που θα δημιουργήσουμε να αποκτήσουν τις γνώσεις που απαιτούνται ώστε με ασφάλεια και επαγγελματισμό να παρέχουν τις υπηρεσίες τους σε κάθε καινοτόμο εφαρμογή που προσφέρουν τα ΣμηΕΑ. Πολύτιμος αρωγός σε αυτήν την προσπάθεια το έμψυχο δυναμικό της σχολής που με την εμπειρία και το πάθος του προσπαθεί να μεταλαμπαδεύσει τις γνώσεις του από την πρώτη μέχρι την τελευταία μέρα της εκπαίδευσης. - Εκπαιδευτές Ακαδημίας Οι εκπαιδευτές μας προέρχονται από τον χώρο των επανδρωμένων και μη επανδρωμένων αεροσκαφών είναι επαγγελματίες χειριστές και εκπαιδευτές ΣμηΕΑ με εκατοντάδες ώρες εμπειρίας στην εκπαίδευση αλλά και σε επιχειρησιακές πτήσεις τόσο με πολυκόπτερα όσο και με μη επανδρωμένα συστήματα σταθερής πτέρυγας σε συνθήκες μέρας και νύχτας.

Συνεργατες

SAS Technology 

Η SAS Technology είναι ένας κατασκευαστής μη επανδρωμένων συστημάτων διαφόρων πλατφορμών σταθερής πτέρυγας (FW) και πολυκοπτέρων (MR). Κατασκευάζει επίσης μια σειρά υποστήριξης εξοπλισμού εδάφους απαραίτητου για τη λειτουργία των μη επανδρωμένων συστημάτων του. Εκεί που δίνει έμφαση η εταιρεία προς το παρόν είναι οι πλατφόρμες πολυκοπτέρων (MR) βαρέων φορτίων.

Αντικείμενο της εταιρείας είναι η ανάπτυξη ανταγωνιστικών και καινοτόμων μη επανδρωμένων συστημάτων με κύριο επίκεντρο τις αεροναυτικές εφαρμογές.

Το χαρτοφυλάκιο έργων της SAS Technology περιλαμβάνει ένα πλούσιο φάσμα έργων, που κυμαίνονται από MALE UAS με MTOW 200kg εως UAS σταθερής πτέρυγας, VTOL και πολυκόπτερα. Τα πολυκόπτερα έχει αποφασιστεί να είναι η αρχική προτεραιότητα της SAS, Technology οπότε το νέο εγχείρημα ξεκινά με το EMPUSA, πολυκόπτερo σειράς EMP, το οποίο προς το παρόν περιλαμβάνει τα ακόλουθα:

EMP-X6 εξακόπτερο με MTOW 10 κιλά

EMP-X4 τετρακόπτερο με MTOW 4.5 κιλά

Η SAS Technology προσφέρει την υψηλότερη δυνατή ευελιξία για ένα ευρύ φάσμα αποστολών και εφαρμογών. Για το λόγο αυτό τα συστήματα μπορούν να προσαρμοστούν για να καλύψουν μια μεγάλη ποικιλία αποστολών όπως:

 • Επιτήρηση
 • Μέτρηση / χαρτογράφηση, εξόρυξη, αρχαιολογία
 • Επιθεώρηση ακινήτων
 • Επιθεώρηση κρίσιμων υποδομών και εργοταξίων
 • Αναζήτηση και διάσωση (SAR)
 • Γεωργία και δασοκομία
 • Φωτογραφία, βιντεοσκόπηση
 • Βιομηχανικές εφαρμογές
 • Επιστημονική έρευνα & ανάπτυξη
 • Εναέριες παραδόσεις
 • Ειδικές αποστολές

Υπηρεσιεσ

Φωτογράφιση, βιντεοσκόπηση και επεξεργασία

Η ομάδα μας που αποτελείται από επαγγελματίες φωτογράφους και πιστοποιημένους χειριστές drone θα σας προσφέρει εκπληκτικές εικόνες υψηλής ανάλυσης κατάλληλες τόσο για έντυπα όσο και για ψηφιακά μέσα. Απλώς πείτε μας τι επιθυμείτε και θα συνεργαστούμε μαζί σας για την επίτευξη των στόχων σας.

Εγχειρίδιο πτητικής Λειτουργίας

Όταν πραγματοποιούνται εμπορικές δραστηριότητες με ΣμηΕΑ το εγχειρίδιο πτητικής λειτουργίας περιγράφει τις διαδικασίες και τους ελέγχους που εκτελούνται κατά την υλοποίηση των αποστολών με σκοπό την ασφαλή λειτουργία της πτήσης. Για την εκπόνηση του εγχειριδίου αποστέλλονται ερωτήσεις σχετικά με τις σχεδιαζόμενες πτητικές λειτουργίες και στη συνέχεια οι απαντήσεις χρησιμοποιούνται για την δημιουργία ενός εγχειριδίου πτητικής λειτουργίας ακριβώς στα μέτρα σας. Το εγχειρίδιο παραδίδεται συνήθως εντός 5 ημερών.

Εγχειρίδιο Αξιολόγησης Επιχειρησιακών Κινδύνων

Η εκτίμηση κινδύνου είναι η διαδικασία αξιολόγησης των κινδύνων για την ασφάλεια και την υγεία, που προκύπτουν από υπαρκτούς κινδύνους (πηγές κινδύνου). Πρόκειται για μια συστηματική εξέταση όλων των πτυχών που είναι αναγκαίες για να διαφυλάσσεται η ασφάλεια της πτητικής λειτουργίας, η οποία μελετά:

Συχνεσ ερωτησεισ

Συμβουλευτείτε αυτή την ενότητα εαν θέλετε περισσότερες πληροφορίες ή επικοινωνήσετε μαζί μας

1) Ερ: Απαιτείται κάποια εμπειρία με ΣμηΕΑ (drone) πριν ξεκινήσουν τα μαθήματα;
Απ: Όχι, ανεξάρτητα υπάρχουσας εμπειρίας η σχολή βοηθά τον εκπαιδευόμενο να φτάσει από το επίπεδο του αρχάριου στο επίπεδο του επαγγελματία χειριστή ΣμηΕΑ (drone).

2) Ερ: Ποιές είναι οι υποκατηγορίες πτητικών λειτουργιών των ΣμηΕΑ (drone) στην ανοικτή κατηγορία;
Απ: Υπάρχουν τρεις (3) υποκατηγορίες:
A1, πτήση πάνω από ανθρώπους για ΣμηΕΑ με μέγιστη μάζα απογείωσης έως 0,900 κιλά
Α2, πτήση κοντά σε ανθρώπους για ΣμηΕΑ με μέγιστη μάζα απογείωσης έως 4,0 κιλά
Α3, πτήση μακριά από ανθρώπους για ΣμηΕΑ με μέγιστη μάζα απογείωσης έως 25 κιλά

3) Ερ: Σε ποιές περιπτώσεις απαιτείται πιστοποιητικό – άδεια χειριστή ΣμηΕΑ (drone);
Απ: Σε κάθε περίπτωση που το ΣμηΕΑ (drone) ζυγίζει περισσότερο από 250 γρ ή φέρει αισθητήρα καταγραφής προσωπικών δεδομένων.


4) Ερ: Σε ποιές περιπτώσεις απαιτείται ασφαλιστική κάλυψη;
Απ: Σε κάθε περίπτωση εμπορικής εκμετάλλευσης.


5) Ερ: Πόσο χρόνο έχει ισχύ η επάρκεια/πιστοποιητικό επάρκειας ενός χειριστή ΣμηΕΑ (drone);
Απ: Πέντε (5) έτη και για ανανέωση ο χειριστής ΣμηΕΑ (drone) απαιτείται να δώσει εκ νέου εξέταση θεωρητικών γνώσεων

6) Ερ: Σύμφωνα με το κριτήριο του επίπεδου ρίσκου ποιές είναι οι κατηγορίες πτητικών λειτουργιών ΣμηΕΑ;
Απ: H ανοικτή κατηγορία, με χαμηλό ή μηδενικό επίπεδο ρίσκου προς τρίτους
H ειδική κατηγορία, με μεγαλύτερο ρίσκο από την ανοικτή και
H πιστοποιημένη κατηγορία, με επίπεδο ρίσκου ανάλογο επανδρωμένης πτήσης

7) Ερ: Ποιο είναι το κατώτατο όριο ηλικίας για χειριστές ΣμηΕΑ (drone) εξ αποστάσεως;
Απ: Το κατώτατο όριο ηλικίας για χειριστές εξ αποστάσεως που εκτελούν πτητικές λειτουργίες ΣμηΕΑ στην «ανοικτή» και την «ειδική» κατηγορία είναι τα 16 έτη.

education - εκπαιδευση

Η Σχολή Χειριστών ΣμηΕΑ ‘’ΟΡΙΖΟΝΤΑΣ’’ είναι μια πιστοποιημένη κατά Υ.Π.Α. σχολή, με έδρα την Αθήνα που δημιουργήθηκε από επαγγελματίες στον τομέα των Συστημάτων Μη Επανδρωμένων Αεροσκαφών (ΣμηΕΑ).

Ο ‘’ΟΡΙΖΟΝΤΑΣ’’ προσφέρει σύγχρονες υπηρεσίες εκπαίδευσης σε πιστοποιημένη αίθουσα διδασκαλίας (Κ.Ε.ΔΙ.ΒΙ.Μ) με έμπειρους εκπαιδευτές στα ΣμηΕΑ ενώ παρέχεται και η δυνατότητα online εκπαίδευσης.

Σκοπός της σχολής είναι η προετοιμασία των υποψήφιων χειριστών ΣμηΕΑ για την απόκτηση των απαραίτητων θεωρητικών γνώσεων δημιουργώντας την κουλτούρα της ασφάλειας πτήσεων. 

Οι πιστοποιημένοι χειριστές ΣμηΕΑ του ‘’ΟΡΙΖΟΝΤΑ’’ μετά την επιτυχημένη αποφοίτησή τους εξοπλίζονται με δεξιότητες που τους επιτρέπουν να λειτουργούν με ασφάλεια τα ιδιωτικά ή επαγγελματικά UAS τα οποία θα κληθούν να χειριστούν. 

Ένα πλεονέκτημα της ακαδημίας ΣμηΕΑ του ‘’ΟΡΙΖΟΝΤΑ’’ είναι οτι οι υποψήφιοι χειριστές ΣμηΕΑ μπορούν να αποκτήσουν εμπειρία πάνω σε πιο σύνθετα συστήματα UAVs που παρέχει για το σκοπό της εκπαίδευσης η συνεργαζόμενη εταιρία SAS Technology.

Πιστοποιητικά

Ανοιχτή Κατηγορία

Η κατηγορία «ανοικτών» πτητικών λειτουργιών ΣμηΕΑ διακρίνεται σε τρεις υποκατηγορίες A1, A2 και A3, με βάση τους επιχειρησιακούς περιορισμούς, τις απαιτήσεις για τον χειριστή εξ αποστάσεως και τις τεχνικές απαιτήσεις για τα ΣμηΕΑ. Στην «ανοιχτή» κατηγορία ο εκπαιδευόμενος θα λάβει πιστοποιητικό επάρκειας σε μια ή περισσότερες από τις τρεις κατηγορίες πτητικής λειτουργίας που θα επιλέξει.

Εκπαιδευτής χειριστών ΣμηΕΑ

Ο υποψήφιος εκπαιδευτής χειριστών ΣμηΕΑ πρέπει να έχει πτητική πείρα τουλάχιστον ογδόντα (80) ωρών πτήσης ως χειριστής ΣμηΕΑ της ανάλογης κατηγορίας. Η ειδικότητα εκπαιδευτή χειριστών ΣμηΕΑ ισχύει για τρία (3) έτη.

Ειδική κατηγορία

Οι πτητικές λειτουργίες που εμπίπτουν στην «ειδική» κατηγορία καλύπτουν άλλους τύπους πτητικών λειτουργιών που παρουσιάζουν υψηλότερο κίνδυνο και για τους οποίους θα πρέπει να εκπονείται ενδελεχής αξιολόγηση κινδύνων, ώστε να προσδιορίζονται οι απαιτήσεις που είναι αναγκαίες και να διαφυλάσσεται η ασφάλεια της πτητικής λειτουργίας.

Σεμινάρια

Dronie

Τα σεμινάρια dronie, εστιάζουν στη παρουσίαση και τη διδασκαλία της βασικής θεωρίας των ΣμηΕΑ, δίνοντας ταυτόχρονα έμφαση στην πρακτική εκπαίδευση με τα drone της ακαδημίας μας, προκειμένου ο εκπαιδευόμενος να νιώσει έτοιμος στα πρώτα βήματα των πτήσεων του με υπευθυνότητα και ασφάλεια.

Drone SAR

Στο σεμινάριο έρευνας και διάσωσης (Search and Rescue) διδάσκεται η αναγκαιότητα χρησιμοποίησης των drone και των δυνατοτήτων τους ως επιχειρησιακών εργαλείων, παρέχοντας πολύτιμη συνδρομή στις επίγειες δυνάμεις κατά τη διάρκεια αποστολών ευρείας κλίμακας για την αναζήτηση αγνοουμένων και αντιμετώπισης φυσικών φαινομένων .

Dronie Photo

Στο σεμινάριο εναέριας φωτογράφισης και βιντεοσκόπησης διδάσκεται ο ταυτόχρονος χειρισμός drone και κάμερας για τη λήψη επαγγελματικών εικόνων στα πρότυπα κινηματογραφικών και τηλεοπτικών παραγωγών.

SSP Drone APP

Tο σεμινάριο SSP (Security Surveillance Protection) πραγματεύεται την προστασία κρίσιμων υποδομών και την επιτήρηση εγκαταστάσεων με την χρήση drone με σκοπό την επικουρική βοήθεια στην πρόληψη της εγκληματικότητας και την ενίσχυση της ασφάλειας.

Νομοθεσία

Γενική Νομοθεσία

- Εφαρμογή Ευρωπαικού κανονισμού 2019/945 για ΣμηΕΑ και φορείς εκμετάλλευσης ΣμηΕΑ τρίτων χωρών - Εκτελεστικός Ευρωπαικός κανονισμός 2019/947 για τους κανόνες και τις διαδικασίες που διέπουν τη λειτουργία των μη επανδρωμένων αεροσκαφών - Εκτελεστικός Ευρωπαικός κανονισμός 2020/639 για την τροποποίηση του εκτελεστικού κανονισμού 2019/947 όσον αφορά τυποποιημένα σενάρια για πτητικές λειτουργίες που εκτελούνται εντός ή πέραν οπτικής επαφής - Εκτελεστικός Ευρωπαικός κανονισμός 2020/746 για την τροποποίηση του εκτελεστικού κανονισμού 2019/947 όσον αφορά νέες προθεσμίες προσαρμοσμένες στην τρέχουσα κατάσταση - Κανονισμός (ΕΕ) 2020/1058 για την τροποποίηση του κατ’ εξουσιοδότηση κανονισμού (ΕΕ) 2019/945 όσον αφορά την εισαγωγή δύο νέων κατηγοριών συστημάτων μη επανδρωμένων αεροσκαφών

Επικοινωνια

Σχολή χειριστών ΣμηΕΑ

ΟΡΙΖΟΝΤΑΣ

Δημητρακοπούλου 18, Ανω Πατήσια

ΤΚ 11141

κιν.6944122278

Instagram: drone_academyhorizon